Projektplan

Vi är fem killar från Parkskolan i Örnsköldsvik som går sista året på gymnasiet och ska göra vårt projektarbete som vi valt att kalla ”Make a Change in Dövik” i samarbete med Local Hero. Det vårat projektarbete ska gå ut på är att visa Örnsköldsviks ungdomar vad det finns för aktiviteter för dem att göra på fritiden.

 Mål

Vårt mål är att redovisa denna film i samband med en inspirationsföreläsning på Örnsköldsviks gymnasieskolor. Vi tänker även publicera filmen på div. ställen som; drugsmarts blogg, Facebook, Tidningen 7, grundskolor och förhoppningsvis även i Örnsköldsviks lokaltidning.

 Syfte

Anledningen till att vi vill göra detta som projekt är för att det i dagsläget är Hemköp på stora torget i Örnsköldsvik som är den stora samlingsplatsen för många ungdomar. Vi vill hjälpa dem genom att visa Örnsköldsviks utbud av aktiviteter i ett kortare filmreportage med klipp och intervjuer där vi genomför aktiviteterna. Vi vill att ungdomarna ska ha en mer meningsfull fritid som gör att de håller sig borta från narkotika och alkohol.

 Målgrupp

Projektet vänder sig framförallt till Örnsköldsviks ungdomar mellan 13 och 19 år. Vi vill visa att de finns aktiviteter för ungdomar av den enkla anledningen att det inte fanns någon som visade det för oss när vi var yngre.

 Namn

Vi har valt namnet ”Make a Change” då det förklarar vad vi vill uppnå med projektet.

 Samarbetspartners

Vi har tänkt samarbeta med lärare från årskurs sju i grundskolan till årskurs tre i gymnasiet, Örnsköldsvikskommun, Tidningen 7, ÖA och proffsfilmare för att få hjälp att sprida filmen.

 Ansvarsfördelning

Tanken är att alla vi fem i gruppen ska utföra aktiviteterna själva och dokumentera det genom

Drugsmarts egna bloggsida samt individuella loggböcker och filma. För mer detaljerad ansvarsfördelning se bifogat dokument ”Ansvarsfördelning”.  

 Marknadsföring

Marknadsföringen kommer att ske på flera olika sätt. Vi kommer marknadsföra oss genom dessa sätt.

  • Bloggen på Drugsmart.com
  • Starta upp en fan-sida på Facebook där vi uppdaterar liknande till bloggen.
  • Tidningen 7, de gjorde en intervju under första workshophelgen. Och de planerar att publicera en artikel om detta på deras hemsida och eventuellt i tidningen. De kommer även att publicera en trailer av våran film och sedan själva filmen när den är släppt.
  • Planscher på olika skolor i kommunen.
  • Publicera information på Parkskolan och Nolaskolans intern-tv.
  • Cirka en vecka innan filmen släpps planerar vi att dela ut flyers runt om i staden.
  • Eventuellt kommer vi kolla upp gerillamarknadsföring för billiga och enkla sätt att sticka ut med information.
Dela |
 

(0 - 0 röster )

Rösta här:

8 kommentarer
vad jag letade efter, tack

2011-06-17 13:03

Vi maste gora nada
Stina Hähnert
Hej!
Hur går det för er? Hoppas arbetet flyter på bra! Hörde ni skulle träffa Sanna i dagarna! Jag tycker projektplanen ser jättebra ut, ni kan skicka in den med en specificerad budget bara så kan vi snabba på ert bidrag! Hör av er om ni undrar något!
//S

2011-03-22 15:18

Coolt projekt! lycka till!

2011-03-09 10:34

twinings
Jimmie Hjärtström
Grymt inslag i radion;

http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=66&play=2951703&playtype=S%C3%A4ndning&t=1024

(klipp och klistra länken)

/Jimmie

2011-03-09 10:31

Therese Strömbäck
blev imorse väckt av min mamma som ringde och skrek att hon hörde mitt namn i radio. nu är jag vaken och har hittat hela klippet och sr.se och WOW, ni är grymma! hoppas ni får en massa massa gjort idag och glöm inte att det bara är att höra av er om ni behöver hjälp med något :)

2011-03-09 10:24

Läste om er i tidningen, coolt och lycka till!

2011-03-07 16:39

Miranda
Stina Hähnert
Hello guys!
Va kul att läsa om ert projekt här på bloggen, låter som det går jättebra för er! Bara hör av er om ni undrar något eller om jag kan stötta er på nåt sätt! Ser fram emot den spännande fortsättningen!
/Stina

2011-03-07 08:25

Siri Ekbom
Hej killar, ni är grymma! Glöm inte att skriva en kort beskrivning av gruppen & lägga upp en gruppbild.
Tack för kreativ, effektiv & rolig helg

2011-03-06 15:50

Fler artiklar