Vart kan jag vända mig?
Här har vi samlat tips på olika hemsidor.
Specifikt för dig som är ung
Bris
Bris stödlinje är alltid öppen – även på natten. Bris erbjuder även gruppstöd och möjlighet att träffa en kurator.
Drugsmarts stödgruppskarta
Stödgrupper för barn i familjer med problem kopplat till alkohol och andra droger – Här finns Drugsmarts stödgruppskarta för information om stödgrupper och kontaktuppgifter
Koll på soc
Koll på soc är en sida där du kan läsa mer om hur socialtjänsten fungerar. Socialtjänsten är ytterst ansvariga för alla barn och ungdomar i landets kommuner.
Maskrosbarn – Prata med en kurator
Du kan boka tid hos en kurator via samtal på telefon eller video. Maskrosbarn erbjuder även möjlighet att träffa en kurator i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Transammans samtalsmottagning – Prata med en kurator
För dig som är under 26 år och är transperson, har transerfarenhet eller funderar över din könsidentitet. Samtalsmottagningen är digital, vilket betyder att du träffar en kurator genom videosamtal eller chatt för råd och stöd.
Ungdomsmottagningen på nätet, UMO
Ungdomsmottagningen på nätet, UMO, har information om kroppen, psykisk ohälsa, alkohol, andra droger och mycket annat. Här kan du också hitta kontaktuppgifter till din närmaste ungdomsmottagning.
För alla
Alkoholhjälpen
Alkoholhjälpen erbjuder stöd via telefon och nätet till personer som funderar över sina egna eller någon annans alkoholvanor.
Alkoholsnacket
Alkoholsnacket ger råd till den som är orolig för någon annans alkoholvanor. Det är ett test där användaren får råd utifrån situation. För personer 18 år och äldre.
Beroendecentrum
Var man än bor i Sverige finns möjligheten att få behandling för sitt beroende via Beroendecentrum Stockholms internetbaserade beroendevård. Behandling ges för problem med alkohol, cannabis, tobak och spel om pengar. För personer 18 år och äldre.
Gå till Beroendecentrum Stockholm
Dopingjouren
Dopingjouren är till för alla som har frågor som rör anabola androgena steroider (AAS). Frågorna kan röra effekter, biverkningar och preparat. De erbjuder rådgivning till anhöriga och till personer med som använder sig av AAS.
Droghjälpen
Droghjälpen är en plats för alla som berörs av droger. Här finns information, råd och stöd till dig som funderar på dina drogvanor eller är orolig för någon du bryr dig om. Man kan prata i telefon eller chatta med dem. Här finns också ett självhjälpsprogram för den som använder cannabis.
Vårdguiden 1177
På Vårdguiden 1177 kan man hitta vård där man bor, om man till exempel vill hitta en Mini-Maria. Vård kan till exempel vara både hjälp att sluta med en drog eller en kontakt med psykolog eller kurator. De erbjuder även allmänna medicinska råd via telefon och webbsidan.
Sluta-Röka-Linjen
Sluta-Röka-Linjen är en stödlinje för alla som har funderingar kring att sluta röka eller snusa. De ger samtalsstöd via telefon och chatt.
Stödlinjen
Stödlinjen finns till för personer som har problem med spel om pengar och för anhöriga till personer som har problem med spel om pengar.
Chatta med en volontär
Här har vi samlat tips på sidor där man kan kan chatta med volontärer. Att vara volontär betyder att man gör det på sin fritid. Oftast har man gått en utbildning för volontärer, men är inte utbildad psykolog eller kurator.
Killar.se
Killar.se ger stöd till alla som identifierar sig som kille eller ung man.
Unizon
Här kan du hitta ungdomsjourer och tjejjourer i hela landet att chatta och mejla med.
Maskrosbarn
Maskrosbarn har en chatt som riktar sig till dig som är 13-19 år.
Trygga barnen
Trygga barnen kan nås via Snapchat, sms, telefon eller mail.
Unga relationer
Unga relationer har en chatt som riktar sig till dig som är under 20 år.
Senast uppdaterad
24 september 2024
Våra senaste besvarade frågor
Berättelser
Nyheter
Nyheter
Nytt tv-program om droger
Amfetamin, Cannabis, Droger, Ecstasy, Heroin, Kokain, Läkemedel, LSD och andra hallucinogener, Nätdroger