Sökresultat

Sök efter innehåll

Kategorier

Visar 5 av 5 resultat

Fråga

Vad är lustgas?

Lustgas (dikväveoxid, N2O,) är ett läkemedel som används som smärtlindring inom vården (1) och tandvården (2). Det är en färglös gas som är svagt sötaktig i smak och lukt (3). Det som används inom vården är lustgas blandat med syrgas. Man andas då in gasblandningen genom en mask. Det är vanligt att använda lustgas till […]

Sniffning och boffning

Fråga

Är lustgas farligt?

Ja, lustgas kan vara farligt. Icke-medicinsk lustgas finns för försäljning i gastuber. Denna gas är inte utblandad med syrgas. När sådan lustgas andas in får man i sig en mer koncentrerad lustgas än vad man får inom vården där gasen blandas med syrgas. Eftersom lustgas används inom tandvården och vid förlossningar kan man tro att lustgas är ofarligt, men det är […]

Sniffning och boffning

Sida

Affischer

Vi vill att fler ska hitta till Drugsmart och använda sig av våra faktasidor och texter om alkohol, andra droger och spel. Därför har vi tagit fram ett gäng snygga affischer. De har olika texter och är alla försedda med QR-koder för att det ska vara enkelt att gå in på Drugsmart. Bra va? Välj nedan vilken eller vilka av affischerna du vill skriva ut.

Sida

Läkemedel

Läkemedel som är receptbelagda och narkotikaklassade är olagliga att använda om man inte fått dem utskrivna av läkare. Man kan bli beroende av läkemedel. Vissa smärtstillande och lugnande läkemedel är narkotikaklassade. Även lustgas är ett läkemedel.

Sida

Sniffning och boffning

Att sniffa eller boffa betyder att man andas in ångor eller gaser. När gaserna eller ångorna når hjärnan uppstår ett rus. Sniffning och boffning kan vara mycket farligt.